lørdag 21. januar 2012

Søvntrenere og barn....

Vi konkluderte ganske raskt med at våre erfaringer stemte godt overens med deres - søvntrenere er til god hjelp for barn som våkner før fuglene kvitrer! Poenget er å ikke starte for tidlig. Takk til alle som delte erfaringene med oss!
Bilde
Vi har samlet kommentarene i dette innlegget, og som takk for hjelpen vil vi gjerne sende en GUS nattlampe til NINA med blogginnlegg 17/1 kl. 11:38. Håper nattlampen kan være en trygg venn i sengen til barnet ditt! Så Nina, send oss en mail på info@lilleprinsen.no;)  • Marita Kjendlie Ikke prøvd dette selv, men hvis lillemann begynner å våkne om natten når han er eldre(han er 6 mnd nå) så viøøe jeg ha prøvd hvertfall:-) er jo ikke alltid lett for disse små å vite når det er morgen;-)
   onsdag kl. 08:56 · 
  • Anne-Lena Sogge Grindal Kjenner fler som har hatt strålende suksess med denne, og ender nok
   opp med og prøve selv hvis natten
   skulle bli klundrete etterhvert, men enn så lenge er lillemann litt liten!
   onsdag kl. 09:31 · 
  • Ingvild Østengen Aalberg Vi har ikke brukt søvntrener, men lille jenta på snart tre år vil ha på nattlampa si når hun sover.
   onsdag kl. 09:49 · 
  • Linn Berit Halleraker Larsen Jeg kommenterte under selve innspillet, men kan jo fint komme med ein kommentar her og. Vi har natt og dag klokken, vesla begynte og bruke den når ho var rundt 3 år, ho er nå 4.5 år, og den har funket som gull på henne. Kan vel telle på en hånd hvor mange ganger ho har stått opp før det har vist dag på klokka :) Nå har vi en liten minimann på 1 år, føler kansje han er litt for liten til og begynne med slik klokke enda. Men er nok ikke så alt for lenge før vi anskaffer noe slikt til han og :)
   onsdag kl. 09:58 ·  ·  1
  • Renathe Aglen Jeg har troen på den! må vel testes ut snart for det får være grenser for hvor mange år vi skal stå opp klokken seks om morgenen..
   onsdag kl. 11:45 · 
  • Anniken Røset Skulle ønske vi hadde noe slik da bonusongen var liten, han ville alltid ha litt lys om natten, slik at det ikke var helt mørkt. Nå er minien vår kanskje litt liten enda, (9 mnd) og han er godt vant med et mørkt rom. Men litt svak nattebelysning på rommet hans ville slett ikke være dumt. :)
   onsdag kl. 12:40 · 
  • Vikki de la Cruz Små barn helt ned i 2,5 års alderen forstår at det er forskjell på dag og natt. Søvntreneren kan hjelpe dem å slippe å spørre "om det er morgen nå", men får ha sin egen klokke som forteller dem at det er ok å stå opp, eller fortsatt tid for å slappe av litt til... Det faktum at vi i Norge har lyse somre og mørke vintre gjør barn ganske forvirret på når det er natt og når det er dag, og da er en lett-forståelig klokke, som attpåtil er deres egen, genial til å hjelpe dem å skjønne hvilken tid på døgnet det er. Det er ikke alltid en mørk rullgardin gjør susen.
   - Og så er den i tillegg super som nattlampe for de som er litt engstelige for mørket.
   onsdag kl. 12:56 · 
  • Aina Ågotnes dette høres ut som en god ting å prøve på mine barn :o)
   torsdag kl. 10:43 · 
  • Aina Ågotnes Får ikkje poste på veggen....så prøver på denne tråden :o) Tusen takk til Lilleprinsen for kjempe bra & rask service ved kjøp av bilsete. Lilleprinsessa vår er kjempe fornøyd. Anbefaler dere på det sterkeste
   torsdag kl. 15:43 · 

  • Vivian Lozowski Min sønn er 1 år og 3 mnd g da tror jeg det er litt tull med sånt, han skjønner jo ikke om det er natt ell morgen , han spretter opp mellom halv 5 og halv 7 hver dag, men for de ungene som 3,4,5,6 pr osv , kan det nok sikkert være en kjekk ting og ha om de forstår den da
   onsdag kl. 06:47 · 
  • Vikki de la Cruz Vi har hatt god nytte av den! Nå slipper vi spørsmål om "det er morgen nå?" til alle døgnets timer.. Nå vet han at nå klokka hans viser morgen, da kan han stå opp.
   Gutten har hatt den siden han var nesten 3.
   onsdag kl. 07:46 ·  ·  1
  • Mari Hjelde 
   Vi har vært, og er, superfornøyde! Vår eldste på 3 1/2 år har brukt den siden han var 2 år med god effekt. Jeg hører han av og til kan våkne og romstere i senga mitt på natta, men vekker sjelden oss. I begynnelsen måtte vi lære han at det ikke var morgen før kaninen var stått opp, og det tok ikke mange gangene før han skjønte det. Da gjelder det selvsagt også å være konsekvent så barna skjønner at du mener alvor. I perioder hvor de våkner tidligere enn du ønsker, har vi erfart at det er viktig å stille vekkerklokka inn på et tidligere tidspunkt, slik at barna skjønner prinsippet. Hver morgen blir vi fortsatt vekket av :"mamma og pappa, kaninen har stått opp"!, og det til rett tid;) Super og veldig koselig vekkeklokke!
   onsdag kl. 12:01 ·  • NinaJan 17, 2012 11:38 PM
  Vi har ikke prøvd det enda, men kan se at det nok virker godt for mange. Hvis nettene forsetter slik som de er her nå, så må vi nok gå til innkjøp av en klokke vi også. Her må vi stryke på ryggen for å sovne igjen....
  SvarSlett
 • AnonymJan 17, 2012 11:50 PM
  Vi har heller ikke prøv denne. Men den virker nok superbra. Lurer virkelig på om vi skal gå til innkjøp av denne da vår mellomste datter på 6 år våkner hver natt. Da hadde denne vært helt super

  Marita Romfo

  emi010600@hotmail.com
  SvarSlett
 • Nina Maaø-RudenJan 17, 2012 11:57 PM
  Vi bruker kaninklokka.. som vi kaller den. Og den har gjort hverdagen vår lettere. Nå var vårt problem at hun ikke viste når hun kunne stå opp.. så når hun våknet, la hun å ropte... og ropte og ropte... noe som også vekket de andre barna. Nå er avtalen at hun kan se på klokka, og har kaninen stått opp, kan hun også stå opp.... trenger ikke ligge å rope nå lengre. Så da sover de andre i fred... og vi har saaakte men sikkert drøyd frøkens morgentid litt etter litt.
  SvarSlett
 • AnonymJan 18, 2012 12:16 AM
  Har heller ikke prøvd det ennå.
  Eldste som blir 4 i mars sover stortsett til mellom 07.30-08.30
  Skulle han våkne på natta er det bare å si at det ennå er natt, så han må sove litt til! Evnt kan han få lese litt til han blir trøtt, og da legger han seg selv etterpå.
  Han hadde en nattlampe før (blått spøkelse fra IKEA), og etter den sluttet å virke vil han ha døra på gløtt når han legger seg.

  Lillemor (blir 2 i april)har hele veien vært grei på natta, sover stortsett godt. Har aldri hatt noe lys inne hos henne. Det hender jeg lar døra stå på gløtt når jeg legger henne hvis hun er litt urolig... Skulle hun våkne når jeg titter inn til henne når jeg legger meg, er det bare å hviske "Hysj, hysj, det er natta nå, du må sove litt mer", og så er hun tilbake i drømmeland. Er hun veldig våken vil hun ofte at jeg synger "Bæ, bæ lille lam", eller "Trollmor", og så er det greit.
  Får hun sove til hun våkner, sånn som i helgene, kan hun gjerne sove til i 08-08.30 tiden :)

  Ser ikke bort ifra at jeg vil prøve en sånn klokke om de begynner å stå opp fryktelig tidlig :)
  Vi bor i Nord-Norge, så om sommeren bruker vi rullegardin for å få det mørkt på rommene om natta. Sover best da :)

  Hilsen Viveke ( viveke_S@hotmail.com)
  SvarSlett
 • DesiréeJan 18, 2012 12:25 AM
  Her har vi hatt nattlys for at storebror (blir 3 i april) skal kunne sovne på kvelden, han vil ikke ha det helt mørkt. Hittil har vi vært litt for slappe med å få ham til å sove i sin egen seng hele natten, han har gjerne kommet inn til oss og vi har latt ham få lov... Nå har det derimot gått seg litt til av seg selv, men nå er det jo også vinter. Hadde vært interessant å prøve en sånn nattlampe nå mot våren og sommeren etterhvert, når det er vanskelig for de små å skille mellom dag og natt når det er lyst tidlig tidlig morgen. Nå har vi fått en lillesøster også på snart 3 måneder, så får vi se hvordan det går med henne etterhvert!! ;)

  /Desirée (desireeherneback@hotmail.com)
  SvarSlett
 • Ingen kommentarer:

  Legg inn en kommentar