tirsdag 17. januar 2012

Konkurranse: Barn og søvn!

Vi fikk en et innspill fra en av våre følgere, som mener at "søvntrenere er bare tull". Er det det?? Vi ønsker oss en konstruktiv diskusjon rundt søvntrenere - hva er DIN mening om søvntrenere? Har dere brukt den, og hva var resultatet? Vi ønsker at så mange som mulig vil dele deres erfaring når det gjelder barn og motivasjon for å falle tilbake i søvnen når barnet våkner kl 05:00!
BildeBilde
Bilde
Som takk for ditt verdifulle bidrag trekker vi en vilkårlig vinner som får en GUS NATTLAMPE!
(Du kan legge din kommentar her eller på Facebook-siden vår)
Bilde
BildeBilde
GUS er en søt liten skilpadde som hjelper barnet å finne tryggheten når det skal sovne.
Kommenter gjerne også om barnet ditt er/har vært avhengig av nattlampe for å sovne.

6 kommentarer:

 1. Vi har ikke prøvd det enda, men kan se at det nok virker godt for mange. Hvis nettene forsetter slik som de er her nå, så må vi nok gå til innkjøp av en klokke vi også. Her må vi stryke på ryggen for å sovne igjen....

  SvarSlett
 2. Vi har heller ikke prøv denne. Men den virker nok superbra. Lurer virkelig på om vi skal gå til innkjøp av denne da vår mellomste datter på 6 år våkner hver natt. Da hadde denne vært helt super

  Marita Romfo

  emi010600@hotmail.com

  SvarSlett
 3. Vi bruker kaninklokka.. som vi kaller den. Og den har gjort hverdagen vår lettere. Nå var vårt problem at hun ikke viste når hun kunne stå opp.. så når hun våknet, la hun å ropte... og ropte og ropte... noe som også vekket de andre barna. Nå er avtalen at hun kan se på klokka, og har kaninen stått opp, kan hun også stå opp.... trenger ikke ligge å rope nå lengre. Så da sover de andre i fred... og vi har saaakte men sikkert drøyd frøkens morgentid litt etter litt.

  SvarSlett
 4. Har heller ikke prøvd det ennå.
  Eldste som blir 4 i mars sover stortsett til mellom 07.30-08.30
  Skulle han våkne på natta er det bare å si at det ennå er natt, så han må sove litt til! Evnt kan han få lese litt til han blir trøtt, og da legger han seg selv etterpå.
  Han hadde en nattlampe før (blått spøkelse fra IKEA), og etter den sluttet å virke vil han ha døra på gløtt når han legger seg.

  Lillemor (blir 2 i april)har hele veien vært grei på natta, sover stortsett godt. Har aldri hatt noe lys inne hos henne. Det hender jeg lar døra stå på gløtt når jeg legger henne hvis hun er litt urolig... Skulle hun våkne når jeg titter inn til henne når jeg legger meg, er det bare å hviske "Hysj, hysj, det er natta nå, du må sove litt mer", og så er hun tilbake i drømmeland. Er hun veldig våken vil hun ofte at jeg synger "Bæ, bæ lille lam", eller "Trollmor", og så er det greit.
  Får hun sove til hun våkner, sånn som i helgene, kan hun gjerne sove til i 08-08.30 tiden :)

  Ser ikke bort ifra at jeg vil prøve en sånn klokke om de begynner å stå opp fryktelig tidlig :)
  Vi bor i Nord-Norge, så om sommeren bruker vi rullegardin for å få det mørkt på rommene om natta. Sover best da :)

  Hilsen Viveke ( viveke_S@hotmail.com)

  SvarSlett
 5. Her har vi hatt nattlys for at storebror (blir 3 i april) skal kunne sovne på kvelden, han vil ikke ha det helt mørkt. Hittil har vi vært litt for slappe med å få ham til å sove i sin egen seng hele natten, han har gjerne kommet inn til oss og vi har latt ham få lov... Nå har det derimot gått seg litt til av seg selv, men nå er det jo også vinter. Hadde vært interessant å prøve en sånn nattlampe nå mot våren og sommeren etterhvert, når det er vanskelig for de små å skille mellom dag og natt når det er lyst tidlig tidlig morgen. Nå har vi fått en lillesøster også på snart 3 måneder, så får vi se hvordan det går med henne etterhvert!! ;)

  /Desirée (desireeherneback@hotmail.com)

  SvarSlett
 6. Har ikke prøvd den enda, selvom jeg godt kunne tenkt meg en. Når det er lyst ute er det jo ikke lett for ei lita jente på 4 å skjønne at man må fortsette å sove, eller å legge seg selvom det er lyst;)

  Har brukt en nattlampe tidligere, husker ikke hva den heter nå men er ihvertfall den Skilpadden med stjerner i forskjellige farger. Den fungerte kjempebra:) barnet ble trøtt bare av å se på det behagelige lyset:)

  Monica Dahl
  monicaaadahl@hotmail.com

  SvarSlett